home
HOME  » PRODUCTIECEL  » Theater op de Markt: creatiefestival
NL |  FR |  ENG

Theater op de Markt: creatiefestival 

Theater op de Markt doet meer dan enkel programmeren. Het hele jaar door ondersteunt de productiecel van Theater op de Markt veelbelovende producties van jong talent en gevestigde waarden in het vak. De nieuwe producties die hieruit voortvloeien, krijgen vaak ook een plaats binnen het festivalprogramma.

De bedoeling is dat nieuwe creaties via Theater op de Markt hun weg vinden naar andere festivals. Theater op de Markt staat bijgevolg bekend als creatiefestival en levert op die manier een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het openlucht- en circustheater in Vlaanderen en Europa.

Op de thuisbasis, het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt, kan de productiecel repetitieruimte ter beschikking stellen aan artiesten en productionele, logistieke en financiële ondersteuning bieden tijdens het creatieproces. De ervaring, expertise en de infrastructuur van Dommelhof staan daarbij garant voor resultaatgerichte projecten en professionele productiebegeleiding. In Dommelhof worden ook regelmatig toonmomenten en try-outs georganiseerd van artiesten en gezelschappen die er aan nieuwe creaties werken. Wie op de hoogte wil blijven van de artiesten die in Dommelhof verblijven, toonmomenten en try-outs kan zich inschrijven op onze nieuwsbrief.