Van 5 tot 13 maart werkt Marta Torrents als artiest in residentie van de productiecel van Theater op de Markt aan de nieuwe voorstelling BRUT.
Marta Torrents heeft Spaanse roots, en woont in Toulouse. Met een achtergrond in dans (Rogelio Rivel School in Barcelona) en circus (Le Lido, Centre des arts du Cirque in Toulouse) werkte ze in verschillende compagnies, zoals Circus Klezmer, TransExpress Company of Cirk’Oblique voordat ze in 2008 het eigen gezelschap Fet À Mà oprichtte met Pau Portabella.
BRUT is haar eerste persoonlijke project, waarvan zij de enscenering zal regisseren. BRUT moet een fysieke reis worden door onze emoties. Circus, theater of dans maakt niet uit. Ze zoekt naar een manier om emoties uit te drukken, om ze door middel van het lichaam absurd of fantastisch te maken, alsof we voor een kort moment het voorrecht hadden om in of door iemand te kijken. En dit op zo een manier dat we ons op ons gemak voelen in wat ons gelijken maakt. In de eerste fases van het onderzoek zal Marta improvisaties leiden, waarin ze zoekt naar de menselijkheid, de schoonheid in de eenvoud en de vrijheid.

Artist in Residence Marta Torrents

Artist in Residence Marta Torrents

Ben je benieuwd? Op maandag 12 maart om 16.00 u. geven de artiesten een toonmoment van deze nieuwe voorstelling voor publiek. Verwacht je dus niet aan een afgewerkte voorstelling, maar aan een unieke blik op het creatieproces.

Wil je erbij zijn? Geef ons een seintje +32 11 80 50 02 of theateropdemarkt@limburg.be.