Theater op de Markt ontvangt deze week maar liefst drie residenties in Dommelhof.

THERE THERE Company - As long as we (c) Bart Grietens

THERE THERE Company (BE) – As long as we (c) Bart Grietens

There There Company komt verder werken aan de voorstelling As long as we. De première nadert, dus het zijn spannende dagen in Dommelhof voor acrobatenduo Hanna Mampuys & Toon Vangramberen! Op zaterdag 28 oktober is As long as we ook te zien op het festival Theater op de Markt 2017 in Dommelhof

 

 

 

 

 

Common Ground

Common Ground (BE/NL/DE)

Samen met Lisa Rinne, Andreas Bartl, Iris Pelz, Christopher Schlunk, Zinzi Oegema en Evertjan Mercier studeerden Bert & Fred aan circushogeschool ACAPA in Nederland. Na het afstuderen ging ieder zijn eigen weg in het circusleven, maar ze verloren elkaar niet uit het oog. Nu, zes jaar later, komen ze samen, gooien alle ervaring in de groep tot een mooie voorstelling: COMMON GROUND. En ervaring is er, want op zes jaar tijd verzamelden deze artiesten alvast een mooi palmares bij o.a. 7 Fingers, XY, Cirque du Soleil, Cirque de Demain, Circus Roncalli, Circus Flic Flac, Eloize, Cirkör, Akoreacro, Galapiat, … Ze werken de komende dagen in residentie van Theater op de Markt aan de allereerste onderzoeksfase van dit project.

 

 

Theater op de Markt 2013 Cie Galapiat (FR) Risque ZérO (c) Jan Castermans

Theater op de Markt 2013 Cie Galapiat (FR) Risque ZérO (c) Jan Castermans

En tot slot keert het Franse GALAPIAT CIRQUE terug naar Dommelhof.  Aan de voorstelling Boi werd in het najaar van 2015 gewerkt in Dommelhof en stond op het programma van Theater op de Markt 2016 (Hasselt). Heb je deze voorstelling gemist? Dan ken je dit Bretoense circusgezelschap misschien wel van de voorstellingen: Risque Zéro of Capilotractées. Jongleur Sébastien Wojdan en acrobaat Jonas Séradin werken momenteel hard aan een nieuwe duovoorstelling met de voorlopige titel: L’herbe tendre / Het zachte gras (werktitel). Ze plannen om in het najaar van 2018 in première te gaan. Ben je benieuwd? Een toonmoment voor publiek wordt gepland op dinsdag 12 september om 19.00 u. in Dommelhof. Verwacht je niet aan een afgewerkte voorstelling, maar wel aan een blik op één fase van het creatieproces. Wil je komen kijken? Geef ons dan een seintje op +32 11 80 50 02.