Theater op de Markt organiseert elk jaar een festival met op het programma zowel gevestigde (inter)nationale namen als nieuw talent. Naast het presenteren van voorstellingen in de festivalformule besteedt de ploeg van Theater op de Markt gedurende het hele jaar bijzonder veel aandacht aan de ondersteuning van nieuwe voorstellingen. Het hele jaar door ondersteunt de productiecel van Theater op de Markt veelbelovende producties van jong talent en gevestigde waarden in het vak. De nieuwe producties die hieruit voortvloeien, krijgen vaak ook een plaats binnen het festivalprogramma.

De bedoeling is dat deze nieuwe creaties via Theater op de Markt hun weg vinden naar andere festivals en cultuurhuizen. Theater op de Markt staat bijgevolg bekend als creatiefestival en levert op die manier een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het openlucht- en circustheater in Vlaanderen en Europa.

Op de thuisbasis, het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt, kan Theater op de Markt ruimtes en verblijf ter beschikking stellen aan artiesten die in residentie willen blijven om zo een nieuwe voorstelling in optimale omstandigheden af te werken. Naast repetitieruimtes stellen we ook productionele, logistieke en financiële ondersteuning ter beschikking van artiesten tijdens het creatieproces. De ervaring, expertise en de infrastructuur van Dommelhof staan daarbij garant voor resultaatgerichte projecten en professionele productiebegeleiding. Dommelhof bekleedt een unieke rol in Vlaanderen door als werkplaats voor circus-, straat- en locatietheater te fungeren.  In Dommelhof worden ook regelmatig toonmomenten en try-outs georganiseerd van artiesten en gezelschappen die er aan nieuwe creaties werken.

Artiesten die interesse hebben in de mogelijkheden om in Dommelhof te werken aan een voorstelling, kunnen contact opnemen met Martine Linaer.

Wie op de hoogte wil blijven van de artiesten die in Dommelhof verblijven en toonmomenten en try-outs wil bijwonen houdt best de website en facebookpagina van Theater op de Markt in de gaten en kan zich inschrijven op onze nieuwsbrief.

Martine Linaer

Martine Linaer

Programmatie

0032 11 80 50 14
martine.linaer@limburg.be