Een energieke, acrobatische dans over samen verder gaan dan jezelf, waarin Westere en Afrikaanse kunst en bewegingstaal samenkomen.

'FA' liet zich inspireren door de jeugd van vandaag en hun geloof in een betere toekomst. Een groep vurige en openhartige individuen, komende van verschillende horizonten, gaan samen op pad naar een nieuwe bestemming. Voortgedreven door passie en hoop volgen ze het licht van een nieuw land aan de horizon.

Ze helpen elkaar stap per stap, vliegend door en over hindernissen, en bouwen aan een nieuwe weg naar een mooier morgen. Het publiek wordt meegenomen op een reis langs het kruispunt van Afrika en het Westen, op zoek naar vrijheid en een betere wereld.

Amoukanama

Amoukanama (Sussu voor 'onbreekbaar, wat eeuwig blijft bestaan') is een organisatie die in Guinee kansarme jongeren opleidt tot professionele acrobaten. Ze treden overal ter wereld op. Het verhaal achter deze organisatie begint bij Alseny Sacko uit Guinee en Nathalie Vandenabeele uit België, twee acrobaten die niet alleen samenleven als koppel, maar ook samen werk maken van Alseny’s droom om in Matam, de wijk waar hij is geboren, een circusschool te starten. Amoukanama organiseert verschillende sociaal-artistieke projecten, zowel in Guinee als in België.

Speeldata
wo 1 nov. 2023
20:15
Locatie
E - OP LOCATIE: C-mine
C-Mine 10
3600 Genk
Details
Speelduur
75 minuten
Leeftijd
Voor alle leeftijden
Prijs
€ 12,00
Standaard (online)
€ 13,00
Standaard (balie)
€ 0,00
Begeleiderspas
Toegankelijkheid
Rolstoeltoegankelijk

regisseur en choreograaf Anthony Weiss

artiesten Mamadou Lamarana Bah, Balla Moussa Bangoura, Ibrahima Sory Bangoura, Mohamed Bangoura, Tidjane Bangoura, Ibrahima Sory Camara, Facinet Camara, Alseny Sacko, Panival Soumah, Nathalie Vandenabeele

lichtcreatie Tim Oelbrandt

techniek Ben Vanselmbroeck

productie vzw Amoukanama

met de steun van Espace Périphérique, Parijs - Vlaamse overheid - Institut Français - Dommelhof - Ecole nationale de cirque, Châtellerault

meer info