La Bande à Tyrex is een peloton dat zich als één lichaam voortbeweegt. Een draaimolen van door pedalen aangedreven rossen, met een krioelen van spaken en fietsbanden.

Negen fietsers rollen, stapelen zich op, versnellen, slippen. Het muzikale fietsballet van La Bande à Tyrex rolt van de ene fiets naar de andere en creëert zo een oneindig aantal vormen, balansen en onevenwichtigheden. Het ene instrument begint te spelen, dan het andere; de fietsers zetten hun fiets neer om op een trombone te blazen, een bas te pakken, een lied te zingen, een orkest te vormen!

Fietsen en lichamen vormen een cirkel, een cirkel waar het publiek zich omheen verzamelt. Een collectieve creatie die de acrobatische fiets op een bijzondere manier inzet.

Speeldata
wo 1 nov.
15:00
Locatie
3 - Sportcentrum
Provinciaal Domein Dommelhof
Toekomstlaan 5
3910 Pelt
Details
Speelduur
80 minuten
Leeftijd
Vanaf 6 jaar
Prijs
€ 6,00
Standaard (online)
€ 7,00
Standaard (balie)
€ 0,00
Begeleiderspas
Toegankelijkheid
Rolstoeltoegankelijk

La Bande à Tyrex Camille Chatelain, Cyril Choye, Valentin Duchamp, Jonathan Gagneux, Charlotte Kolly ou Alice Allart, Benny Martin, Pierre-Alban Monfreux, Benjamin Renard, Robin Zobel

composition musicale et arrangements La Bande à Tyrex

son Nicolas Barbaud

lumière Lydie Del Rabal

oeil extérieur Julien Monin

costumes Anaïs Clarté

administration Amélie Kunde

coproduction et accueil en résidence La Cascade - PNC Bourg St Andéol, La Cité du Cirque - Pôle régional cirque Le Mans

accueil en résidence et soutien La Halle Vérrière - Meisenthal, La Vache qui Rue - Moirans en Montagne, L’association Hom’art - Reyrieux, Les abbatoirs - Riom, L’Espace Périphérique - Ville de Paris - La Villette, La Gare à Coulisses - Eurre, Rotondes - Luxembourg

meer info