Tempo d’Eole brengt vijf acrobaten, vier paarden en een hond samen in de circustent voor een spectaculaire voorstelling. 

Net voor de show lijkt alles onder controle. De paarden zijn prachtig opgetuigd, de artiesten stralen met al hun kracht en elegantie. Een onvoorstelbare voorstelling begint, vol goud en glitters die de toeschouwers doen verblinden.

Maar in de coulissen groeit de spanning, in de schaduw van de tribunes trappelen de hoeven onrustig. Er wordt gefluisterd en gewaarschuwd, maar niemand wil het horen. Tot het te laat is. Na de hoogmoed komt de val: bij de grote finale van de show breken de teugels los, worden de kostuums afgerukt en loopt de make-up uit.  

‘D’Or et de Sang’ (van goud en bloed) liet zich inspireren door het traditionele circus en breekt tegelijk met de hiërarchische en patriarchale structuren die erachter schuilgaan. Beetje bij beetje maakt orde plaats voor chaos en wordt de deur opengezet voor een harmonieuze verhouding tussen mens (en dier).

Speeldata
vr 9 aug.
19:30
za 10 aug.
19:30
zo 11 aug.
19:30
Locatie
21 - Circustent @ Domein Kiewit
Putvennestraat 108
3500 Hasselt
Details
Speelduur
75 minuten
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Prijs
€ 14,00
Standaard (online)
€ 15,00
Standaard (balie)
€ 0,00
Begeleiderspas
Toegankelijkheid
Rolstoeltoegankelijkmise en scène Philippe Vande Weghe
scénographie Aline Claus, Isis Hauben
costumes Léonor Boyot Gellibert
assistanat costumes Judith Van Parys, Darius Grenier
création musicale Emile Postic

nos partenaires coproducteurs Le Royal Festival de Spa, Circuswerkplaats Dommelhof – festival Theater op de Markt, L’Atelier Théâtre Jean Vilar de Louvain-la-Neuve, Le centre culturel du Brabant Wallon, Maison de la culture de Marche en Famenne, Haras National de Hennebont (France), L’Azimut-Anthony/Châtenay-Malabry, pôle National Cirque en Ile de France (F) 

avec le soutien de FWB (Aide à la création), Le Centre Culturel de Fosses la Ville, Les Baladins du Miroir, Cie Les Argonautes et du WBI

meer info