TOEGANKELIJKHEID

Theater op de Markt levert extra inspanningen om alle activiteiten toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. De meeste voorstellingen van Theater op de Markt zijn toegankelijk voor andersvaliden. Neem vooraf contact op met de organisatie als je met vragen zit over jouw bezoek aan Theater op de Markt.
Gelieve specifieke behoeften voor personen met een handicap te melden bij reservatie van de tickets (+32 11 80 50 02).

Tijdens het festival

In samenwerking met Intro vzw en het provinciebestuur Limburg levert Theater op de Markt extra inspanningen om het evenement toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.

  • De meeste voorstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dit wordt in het programmaboekje aangegeven met een pictogram van een rolstoel. Opgelet: sommige voorstellingen vinden plaats in een kleine locatie met slechts plaats voor 1 of enkele rolstoelen. Wil je zeker zijn van plaats, neem vooraf contact op de organisatie.
  • Gelieve specifieke behoeften voor andersvaliden te melden bij reservatie van de tickets.
  • Intro vzw zorgt gedurende de activiteiten voor assistentie op aanvraag. Neem vooraf contact op met de organisatie.
  • Er zijn ook enkele vrijwilligers aanwezig tijdens Theater op de Markt op wie je gratis een beroep kan doen. Zij zijn het aanspreekpunt voor mensen met een handicap. Ze leveren assistentie waar nodig en kijken toe op het correcte gebruik van de faciliteiten. Aarzel niet om een assistent aan te spreken wanneer je hulp kan gebruiken. Aan de infobalie van theater op de markt kan je ook steeds een vrijwilliger laten oproepen.
  • De Limburgse begeleiderspas is van toepassing op de voorstellingen van Theater op de Markt, zolang er tickets beschikbaar zijn.
  • Blindengeleidehonden en assistentiehonden zijn welkom.
  • Op de parking zijn aangepaste parkeerplaatsen.
  • De voorstellingen van Theater op de Markt zijn vaak woordloos en dus ook toegankelijk voor doven en slechthorenden.

Heb je vragen over toegankelijkheid: Sally Dewallef – sally.dewallef@limburg.be –  011 23 73 98
Heb je vragen over ADL assistentie: Daisy Driesen – daisy.driesen@intro-events.be – 011 28 57 43
Heb je vragen over de Limburgse Begeleiderspas: Wendy Vannitsen – wendy.vannitsen@limburg.be – 011 23 73 96