Het Franse familiecircus Rasposo keert terug naar Neerpelt om te werken aan de nieuwe voorstelling. Van 13 tot 27 maart blinkt er weer een circustent op het terrein van Dommelhof.
In deze nieuwe voorstelling werkt Marie Molliens, de dochter des huizes, verder rond het thema vrouwelijkheid. Marie vertoeft al in de circuspiste sinds haar kleutertijd. Eerst als artieste, maar sinds enige tijd heeft ze ook de artistieke fakkel in handen gekregen van haar moeder Fanny. Na Morsure, waarvan we de première in Hasselt mochten meemaken tijdens Theater op de Markt 2014, zijn we verheugd Rasposo opnieuw te ondersteunen in de creatie van de volgende voorstelling onder de creatieve leiding van Marie. Voor deze nieuwe voorstelling bestudeert Marie samen met andere circusartiestes het beeld, het symbool dat “de circusvrouw, de circusartieste” vertegenwoordigt. Ze kan terugkijken op een lange rij aan vrouwelijke voorbeelden, zoals haar moeder Fanny, haar grootmoeder, overgrootmoeder… In deze voorstelling wil ze de bewegingen van de ziel van de circusvrouw zichtbaar maken. Wat drijft hen? Wat roert binnenin en maakt hen ondoorgrondelijk voor anderen?
Benieuwd naar het resultaat? Maak je dan vrij op 10, 11 en 12 augustus 2016, want Theater op de Markt mag de nieuwste voorstelling van Rasposo in AVANT-PREMIERE tonen tijdens Theater op de Markt 2016 in Hasselt.
Kan je niet wachten tot de zomer? Aan het einde van hun verblijf in Dommelhof geven de artiesten een eerste toonmoment van max. 30 minuten. Tijdens deze 30 minuten krijg je het resultaat te zien van hun eerste creatieproces in de circustent op het domein van Dommelhof. Verwacht je dus niet aan een afgewerkte voorstelling, maar aan fragmenten uit de nieuwe voorstelling, die jij als eerste te zien zal krijgen. Reserveer alvast een plaatsje voor dit unieke toonmoment op vrijdag 25/03 om 19.30 u. via +32 11 80 50 02*.

*Programma onder voorbehoud