Op het geluid van experimentele rock zoeken acht acrobaat-dansers de limieten op van een verticaal speelvlak.

Met ‘Foreshadow’ plaatst Alexander Vantournhout de achterwand van het theater op de voorgrond. Een hoge muur snijdt het podium in twee en maakt de resterende ruimte te klein voor de acht acrobaten op scène. Wordt de muur een obstakel, of creëert die juist nieuwe mogelijkheden?

Vantournhout onderzoekt hiermee opnieuw de relatie tussen zwaartekracht, beweging en ruimtelijkheid. Maar waar in ‘SCREWS’, ‘Through the Grapevine’ en ‘Contre-Jour’ de vloer telkens een prominente rol kreeg, gaat Vantournhout nu de dialoog aan met verticaliteit.

Alexander Vantournhout

Alexander Vantournhout studeerde in Brussel aan ESAC (Ecole Supérieure des Arts du Cirque) en verdiepte er zich in rad, jongleren en acrobatie, om zich vervolgens toe te leggen op een dansstudie aan P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios). Zijn bewegingstaal wordt beïnvloed door danstechnieken, gevechtskunst, circus, yoga, anatomie en de dierenwereld. Twee constanten in zijn artistiek parcours zijn de zoektocht naar het creatief en kinetisch potentieel van het lichaam en het onderzoek naar de vele aspecten van de relatie tussen kunstenaar en object.

Alexander Vantournhout was eerder al te gast bij Theater op de Markt met 'Aneckxander' (2015), 'Raphaël' (2017), 'Red Haired Men' (2019) en 'Contre-jour' (2021).

Speeldata
vr 27 okt. 2023
20:15
za 28 okt. 2023
20:30
Locatie
3 - Sportcentrum
Provinciaal Domein Dommelhof
Toekomstlaan 5
3910 Pelt
Details
Speelduur
75 minuten
Leeftijd
Vanaf 14 jaar
Prijs
€ 12,00
Standaard (online)
€ 13,00
Standaard (balie)
€ 0,00
Begeleiderspas
Toegankelijkheid
Rolstoeltoegankelijk

concept & choreografie Alexander Vantournhout

gecreëerd met en uitgevoerd door Noémi Devaux, Axel Guérin, Patryk Kłos, Nick Robaey, Josse Roger, Emmi Väisänen/Margaux Lissandre, Esse Vanderbruggen, Alexander Vantournhout

dramaturgie Rudi Laermans, Sébastien Hendrickx

rehearsal director Sandy Williams

kostuums Patty Eggerickx, geassisteerd door Isabelle Airaud

lichtontwerp Bert Van Dijck

muziek This Heat

sound Ruben Nachtergaele

spreiding Frans Brood Productions

company management Esther Maas

techniek Rinus Samyn, Bram Vandeghinste

productie & tourmanagement Barbara Falter, Aïda Gabriëls, Kiki Verschueren

productie not standing

coproductie le CENTQUATRE, Parijs (FR), Kunstencentrum VIERNULVIER, Gent (BE), Julidans, Amsterdam (NL), Biennale de la Danse, Lyon (FR), Le Maillon, Strasbourg (FR), De Hallen van Schaarbeek (BE), MA scène nationale – Pays de Montbéliard (FR), La Passerelle, scène nationale de Saint-Brieuc (FR), Theater Freiburg (DE), Le Carreau Scène nationale de Forbach et de l'Est mosellan (FR) 

met dank aan De Grote Post, Oostende (BE), Plateforme 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg & le Cirque-Théâtre d’Elbeuf (FR), Maison de la Danse, Lyon (FR), Urte Groblyte, Julien Monty, Bjorn Verlinde, Katherina Lindekens

gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, via Flanders Tax Shelter

Alexander Vantournhout is artiest-in-residentie in Kunstencentrum VIERNULVIER in Gent en artiste associé van le CENTQUATRE Parijs. Alexander Vantournhout is cultureel ambassadeur van de Stad Roeselare en wordt gesteund door de Vlaamse overheid en Fondation BNP Paribas voor de ontwikkeling van zijn projecten.

meer info