Wat als we ons van al onze angsten konden bevrijden? Niet om ze weg te vegen, want ze zullen er altijd zijn, maar om ze te accepteren, te temmen, ze belachelijk te maken. Ons van al onze angsten los te snijden.

In 'B L A N C' worstelt Sébastien Wojdan met zijn eigen angsten: hypochondrie, en de constante angst om dood te gaan. Angst om niet vervuld te zijn, om niet geliefd te zijn, om verlaten en afgewezen te worden, om belachelijk te zijn, om alleen te sterven...

Om van zijn obsessies met zijn eigen lichaam af te komen, stelt hij zichzelf fysieke uitdagingen. Na tien kilometer te joggen, plaatst Wojdan zich in het midden van een witte ruimte, omringd door hoge muren. Het podium wordt zo een echt laboratorium waarin het menselijk lichaam wordt ontleed door middel van woorden en objecten: koffie, bekers, sinaasappels, ladingen spijkers, messen, en heel veel zweet.

Speeldata
di 31 okt. 2023
20:30
wo 1 nov. 2023
20:30
Locatie
1A - Schouwburg
Theatergebouw Dommelhof
Toekomstlaan 5
3910 Pelt
Details
Speelduur
70 minuten
Leeftijd
Vanaf 14 jaar
Prijs
€ 10,00
Standaard (online)
€ 11,00
Standaard (balie)
€ 0,00
Begeleiderspas
Toegankelijkheid
Rolstoeltoegankelijk

by and with Sébastien Wojdan

artistic insights Bauke Lievens, Félicien Graugnard, Federico Robledo, Chloé Derrouaz

building Sébastien Wojdan, Franck Beaumard, Lucile Bouju

music, head of sound and props Franck Beaumard

music, head of light and props Lucile Bouju

visual view Nelly Sabbagh/ association Desfigures, Lucile Bouju

head of light, props Marie Roussel / Bénédicte Michaud

production and tour manager Fanny Pezzutti

office managers Yvain Lemattre et Camille Rondeau

with an extract of 'Brand New Ancients' by Kate Tempest

production Galapiat Cirque

coproductions & accueils en résidence Cirk'Eole, Montigny-lès-Metz (57); Circuscentrum, Centre Flamand des Arts du Cirque, Gand (Belgique); Le Trio...S Théâtre, Scène de Territoire pour les Arts de la Piste, Inzinzac-Lochrist (56); Les 3T - scène conventionnée de Châtellerault (86); Les Tombées de la Nuit, Rennes (35); Provinciaal Domein Dommelhof, Neerpelt (Belgique); Le Carré Magique, Pôle National Cirque en Bretagne, Lannion (22); Le Channel, scène nationale de Calais (62); La Brèche, Pôle National Cirque de Normandie/Cherbourg-en-Cotentin (50); Houdremont, centre culturel La Courneuve (93); Conseil départemental de Seine-Saint-Denis (93)

meer info