Een ontroerende voorstelling over de draagkracht van ons lichaam, over zien en gezien worden, over veroudering en ouderdom.

Ouderdom is nog steeds een taboeonderwerp in onze samenleving, al zeker binnen de circuswereld. Net zoals topsporters stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief te trainen. Hoe veranderen die perfecte lijven dan? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam?

'GLORIOUS BODIES' werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering. Iets wat ons allemaal overkomt, nu en op elk moment. Zes acrobaten, elk tussen de 54 en de 67 jaar, brengen een impressionante, charmante en humoristische voorstelling die laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is - en daar staat duidelijk geen leeftijd op.

Circumstances

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder leiding van Piet Van Dycke. Circumstances ontwikkelt, produceert en verspreidt woordeloze, impactvolle circus- en dansvoorstellingen, waarbij Van Dycke als choreograaf samenwerkt met circusperformers. Er wordt altijd in/voor/met andere 'circumstances' gecreëerd: locatie- en/of theatervoorstellingen, vanuit verschillende circusdisciplines, met kinderen/jongeren/ouderen, voor verschillende doelgroepen.

Circumstances was al eerder te gast bij Theater op de Markt met 'EXIT' (2022).

Piet Van Dycke

Piet Van Dycke werkt als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Zo is hij al enkele jaren actief bij dOFt, fABULEUS, Cie Woest, TeaTime Company en LAP. Hij studeerde in 2018 als choreograaf af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordeloze circus- en dansvoorstellingen voor jong én oud. Zijn doel is nooit rechtstreeks de samensmelting van disciplines, maar juist de vertelkracht die uit deze interactie voortkomt.

Speeldata
zo 29 okt. 2023
19:00
Extra tickets beschikbaar
Locatie
1A - Schouwburg
Theatergebouw Dommelhof
Toekomstlaan 5
3910 Pelt
Details
Speelduur
60 minuten
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
Prijs
€ 12,00
Standaard (online)
€ 13,00
Standaard (balie)
€ 0,00
Begeleiderspas
Toegankelijkheid
Rolstoeltoegankelijk

concept en choreografie Piet Van Dycke

performers Winfried Deuling, Astrid Schöne, Det Rijven, Thorsten Bohle, Paul Griffioen, Johannes Fischer

muziek Kris Auwers

installatie Arjan Kruidhof

dramaturgie Marie Peeters

techniek Casper Van Overschee

productieleiding Sam Cunningham

productie Circumstances

coproductie PLAN, Festival Circolo, DansBrabant, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, PERPLX, Perpodium

met dank aan Miramiro, Destelheide, Wybren Wouda

met steun van de Vlaamse Overheid, Grensverleggers/deBuren

meer info