Een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd en aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong. Een voorstelling in een unieke beeldende taal over een kind dat op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen (op)groeien.

Vlakbij het vroegere huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif, een plek die haar mateloos fascineert. Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is het begin van een voor Stefanie belangrijk verhaal. In oude stadsarchieven wordt een vondeling beschouwd als iemand zonder verleden. Maar iedereen komt toch ergens vandaan? Welke betekenis heeft een verleden voor je heden en je toekomst? De namen van de vondelingen werden geïnspireerd op de omstandigheden waarin de kinderen werden gevonden: van Marie Orgie en Engelbertus Dorstig tot Maria Ijsrol en Anne Theresia Kermis.

Op een unieke manier vertelt Stefanie het verhaal van een kind dat opgroeit en op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen welkom zijn.

Lucinda Ra

Lucinda Ra is het collectief van theatermakers Simon Allemeersch, Barbara Claes en Stefanie Claes, muzikanten Giovanni Barcella en Jeroen Van Herzeele, zakelijk leidster Brigitte Mys, beeldend kunstenaar Sofie Van der Linden en vormgever Mario Debaene. Los-vast, noemen ze hun collectief zelf, omdat de concrete projecten vertrekken vanuit een concrete aanleiding voor een nieuwe verhaal. En die timing is voor iedereen anders.

Alle voorstellingen van Lucinda Ra ontstaan in de wereld buiten het theater en vanuit iets dat hen raakt. Ze zoeken naar een manier om om te gaan met de harde realiteit die tekenend is voor de huidige maatschappij. Vaak nemen ze enkele jaren de tijd om zich in de onderwerpen te verdiepen. Via ontmoetingen, evenementen en interviews verzamelen ze - elk vanuit hun eigen discipline - materiaal voor hun verhaal. Het resultaat is een ervaring die tot op het bot gaat.

Speeldata
wo 1 nov.
17:00
wo 1 nov.
20:00
Locatie
1D - Dansstudio
Theatergebouw Dommelhof
Toekomstlaan 5
3910 Pelt
Details
Speelduur
80 minuten
Leeftijd
Vanaf 10 jaar
Prijs
€ 10,00
Standaard (online)
€ 11,00
Standaard (balie)
€ 0,00
Begeleiderspas
Toegankelijkheid
Rolstoeltoegankelijk

concept, ontwerp en spel Stefanie Claes 

feedback en dramaturgie Simon Allemeersch, Barbara Claes, Sofie Van der Linden 

lichtadvies Iwan Van Vlierberghe 

affichebeeld Sarah Yu Zeebroek

een productie van Lucinda Ra i.s.m. De Studio

met de steun van Vooruit, KAAP

met dank aan Het Bos, CC Het Gasthuis Aarschot, Het Oude Badhuis, WALPURGIS/deFENIKS

meer info